• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Šerif Špago je dana 12.03.2021. godine razgovarao sa veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field.

Sugovornici su u prijateljskoj atmosferi razmijenili  mišljenja i informacije o političkoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Špago je veleposlanika Fielda upoznao o trenutnim aktivnostima Skupštine HNŽ, kao i o najaktuelnijim političkim pitanjima u Županiji, posebno o problemu izbora nove Vlade HNŽ nakon Općih izbora 2018.

Predsjedavajući Špago  se dotakao i teme o stanju sigurnosti u Županiji i pitanja izbora Komesara policije HNŽ.

Razgovaralo se i aktivnostima nadležnih organa u borbi protiv pandemije korona virusa, te su sugovornici izrazili nadu da će vlasti u BiH u skorije vrijeme započeti masovno cijepljenje stanovništva.

Fokus interesiranja veleposlanika je stavio na pitanje potencijala za privlačenje investicija, posebno u oblasti turizma u HNŽ i  mogućnostima unaprjeđenja rada zračne luke u Mostaru kao početne točke za dolazak turista u HNŽ.

Akcentirana je važnost infrastrukturnih projekata u Županiji kako bi se stvorili bolji uvjeti za nove investicije, imajući u vidu potencijale Županije u oblasti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, poljoprivredi i dr.

Špago i Field zauzeli su zajednički stav da je neophodno sa viših razina vlasti pomoći novoizabranom gradonačelniku Grada Mostara i Gradskom vijeću u rješavanje nagomilanih problema u Mostaru.

Špago se zahvalio Nj. E. veleposlaniku na posjeti i dosadašnjoj podršci i posvećenosti njega osobno i njegove vlade na rješavanju pitanja koja imaju za cilj unutrašnju stabilizaciju i bolji život svih građana.