• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona osuđuje napad na četiri mladića, nogometaše Iskre Stolac, koji su protekle noći napadnuti od više nepoznatih osoba u mjestu Masline kod Stoca. Nakon napada su žurno prevezeni u Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić, gdje su im konstantovane ozljede te su odmah primili medicinsku pomoć.

Napadači su planski izveli napad imajući u vidu da su prethodno pratili nogometaše Iskre te se može reći da se radi o organizovanom napadu. Mladići i njihove obitelji trebaju osjećati potporu zajednice, ali i konkretne korake koji će osigurati njihovu sigurnost i pravdu. To uključuje brzu, temeljitu i transparentnu istragu napada, kao i identifikaciju i kažnjavanje počinitelja čime bi se poslala jasna poruka te spriječilo ponavljanje sličnih događaja.

Policija i pravosuđe moraju prepoznati žurnost i ozbiljnost situacije te poduzeti sve potrebne korake kako bi pravda bila zadovoljena. Nema mjesta za odgađanje ili zanemarivanje ovih slučajeva.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ/K poziva sve relevantne institucije, uključujući policiju i pravosudne organe, da hitno djeluju i poduzmu sve potrebne korake kako bi pronašli počinitelje ovog nedopustivog čina i osigurali da odgovaraju pred zakonom. Ne smijemo dopustiti da nasilje ostane nekažnjeno. Pravda mora biti zadovoljena, a počinitelji moraju biti privedeni pred lice pravde.

Ovaj incident nas podsjeća na hitnu potrebu za jačanjem naših zajedničkih napora u borbi protiv nasilja i izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac biti siguran i poštovan. Solidarnost, empatija i međusobno poštovanje su ključni elementi našeg društva.