• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:1 min. čitanja

Dana 06.11.2023. godine u prostorijama Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona  zamjenici predsjedavajućeg Skupštine g. Tomislav Martinović i g. Džafer Alić i održali su sastanak sa ravnateljima domova zdravlja: Dom zdravlja Mostar, Dom zdravlja Stari grad Mostar, Dom zdravlja Konjic, Dom zdravlja Stolac i Dom Neum.

Razmijenjene su informacije o dosadašnjim aktivnostima, mogućnostima zajedničke realizacije određenih projekata i planovima za dalje razdoblje.

Na sastanku su razmatrani brojni aspekti poboljšanja primarne zdravstvene zaštite, tekući problemi i načini njihovog rješavanja. Najviše riječi bilo je o financiranju ovih javnih zdravstvenih ustanova te mogućnostima pronalaska adekvatnih rješenja trenutnih problema.

Skupština HNŽ/K je usvojila Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K te tako Zaključkom osigurala 3 milijuna KM za domove zdravlja te zadužila da u sljedećoj izmjeni financijskog plana za 2023. godinu planira dodatnih 3 milijuna KM.

U konstruktivnom razgovoru konstatovana je potreba za kontinuiranom suradnjom kako bi se trenutni problemi mogli rješavali na najefikasniji način.