• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Dana 15.10.2019. godine održana je druga redovna sjednica Skupštine Hercegovačko-neretnvanske županije.

Nakon usvojenog Dnevnog reda i zastupničkih pitanja razmatran je i usvojen Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o zaštiti obitelji s djecom, prema kojem svako novorođeno dijete u županiji ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć za opremu u iznosu od 400 konvertibilnih maraka, izvršena je dopuna istog Zakona kojom je omogućeno korištenje prava u slučaju prestanka primanja iz radnog odnosa.

Usvojen je i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima HNŽ u kojem je izvršeno usuglašavanje sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine, Zaključkom je obavezana Vlada HNŽ da u roku 4 mjeseca pripremi dodatne izmjene i dopune Zakona.

Na sjednici je prihvaćena Odluka o kreditnom zaduženju HNŽ kod Svjetske banke u sklopu Projekta „Energetska efikasnost u BiH“ “ te je data suglasnost Vladi za nastavak aktivnosti realizacije po tom projektu.

Poslanici su usvojili Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o izvršenju Proračuna HNŽ, Odluku o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine HNŽ kao i Izvještaj o radu Županijskog javnog pravobraniteljstva te Odluku o usvajanju Izvještaja Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNŽ za 2018. godinu.