• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:1 min. čitanja

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona Šerif Špago danas je ugostio najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar kao i njene trenere Alenu Ćemalović i Damira Đedovića iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju na utrci na 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju. U finalu utrke je dionicu preplivala u vremenu 02:04.88 , što je bilo dovoljno za treće mjesto i bronzanu medalju.

Špago je čestitao na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu, imajući u vidu da je Lana sa svojih šesnaest godina uspjela osvojiti medalju u seniorskoj kategoriji.  Također se zahvalio cijelom timu što su još jednom svojim rezultatima oduševili bh. javnost i što na najbolji način promovišu svoj grad Mostar i svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Alena Ćemalović i Damir Đedović su se zahvalili na podršci i predstavili planove za naredni period s ciljem nastavka uspješnih rezultata na predstojećim takmičenjima.

Predsjedavajući Špago je u skladu sa važećim propisima Skupštine HNŽ/K nagradio Lanu Pudar i Klub vodenih sportova Orka Mostar sa 5.000,00 KM.