• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

U organizaciji OSCE BiH organizirana je online konferencija „Rad parlamenata tokom Covid-19 krize“ koja je imala za cilj omogućiti razmjenu iskustava i identificirati sljedeće korake za rad parlamenata u sadašnjoj krizi ili u slučaju drugih neočekivanih zbivanja.

Službeno otvaranje konferencija započelo je obraćanjem Šefice Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini (OSCE BiH) Veleposlanice Kathleen Kavalec.

Na konferenciji je bilo prisutno više od 50 sudionika kako iz skupština županija u Bosni i Hercegovini tako isto bili su predstavnici Parlamentarne Skupštine BiH, Parlamenta Federacije BiH, Hrvatskog sabora, Skupštine Crne Gore, Državnog zbora Slovenije, Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva

Konferencija se sastojala iz dva panela Panel 1: Učinkovit rad parlamenata tijekom pandemije u kojem su prisutni razmijenili iskustva iz prethodnog razdoblja i odredili ključne probleme na koje su nailazili. Tijekom Panela 2 bavili iskustvima parlamenata koji su primijenili napredna tehnološka rješenja kako bi osigurali kontinuiran zakonodavni rad u trenutnim okolnostima.

Konferencija je završila zajedničkim zaključcima u cilju promoviranja neometanog zakonodavnog rada u zahtjevnom vremenima kao i kontinuirane suradnje parlamenata.