• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona Džafer Alić primio je danas u nastupni posjet zamjenicu šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, gospođu Deborah Mennuti.

Nakon riječi dobrodošlice, predsjedavajući Alić je članove delegacije upoznao o trenutnom stanju HN Županiji/Kantonu i aktivnostima u radu Skupštine u svjetlu trenutne političke situacije u našoj zemlji.

U prijateljskom razgovoru o dosadašnjoj i budućoj suradnji kazano je kako postoji mnogo polja na kojima postoji mogućnost suradnje. Poseban naglasak stavljen je na projekte koji bi doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i jačanju gospodarstva, što bi rezultiralo većom stabilnošću zemlje i privlačnošću za investicije. Obostrana potpora i razumijevanje za važnost ovih projekata izraženi su kao ključni koraci u ostvarivanju dugoročnih ciljeva razvoja i prosperiteta. Sagovornici su se složili kako europska perspektiva stabilne BiH nema alternativu.

Tema sastanka je bila i formiranje Ureda za borbu protiv korupcije na županijskom&kantonalnom nivou što je jedan od prioriteta u radu Skupštine i Vlade HNŽ/K.

Zamjenica šefa misije Sjedinjenih Američkih Država, gospođa Mennuti, istakla je snažnu podršku SAD-a sigurnosti, stabilnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Kazala je da će Sjedinjene Američke Države nastaviti pružati podršku BiH u svim aspektima, te aktivno djelovati na jačanju partnerstva između dvije zemlje u cilju zajedničkog napretka i stabilnosti regiona.