• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske  županije Šerif Špago primio je, 12.11.2019. godine, u nastupnu posjetu novoimenovanu šeficu Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) u BiH Nj.E. ambasadoricu Kathleen Kavalec.

Sastanku kojem su prisustvovali Ahmed Rifatbegović, službenik za politička pitanja OSCE-a i Aida Premilovac, službenica za demokratsko upravljanje u Misiji OSCE-a izraženo je zadovoljstvo sa dosadašnjom suradnjom i urađenim aktivnostima posebno sa Regionalnim uredom OSCE-a u Mostaru.

Tijekom sastanka razgovaralo se o jačanju borbe protiv korupcije te je zaključeno da bi to pitanje trebalo biti posebno tretirano u radu Vlade i Skupštine HNŽ.

Špago je kazao kako će se zalagati za jačanje kapaciteta anti-korupcijskog tima Hercegovačko-neretvanske županije kao i za osnivanje skupštinskog Povjerenstva za borbu protiv korupcije.

Govoreći o radu Skupštine HNŽ, predsjedavajući Špago je istaknuo kako je plan da Skupština do kraja godine, u zakonskom roku, usvoji sve potrebne financijske dokumente čime bi se nastavila pozitivna praksa rada Skupštine. Razgovaralo se o izboru Ravnatelja policije i drugim pitanjima vezanim za stanje sigurnosti u HNŽ.

Ambasadoricu Kavalec je posebno zanimao stav predsjedavajućeg po pitanju formiranja Vlade Hercegovačko-neretvanske županije kao i o izborima u Gradu Mostaru nakon presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, te je zaključeno da je neophodno što prije doći do dogovora o provođenju izbora u Mostaru.