• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:1 min. čitanja

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona Šerif Špago i premijer Hercegovačko-neretvanske županije/kantona dr. sc. Nevenko Herceg, u zgradi Vlade, primili su u nastupnu posjetu novoimenovanog veleposlanika Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH NJ.E. Juliana Reillyja. Čestitavši veleposlaniku na imenovanju i ocijenivši saradnju britanske ambasade u BiH i HNŽ/K izrazito dobrom, Špago i Herceg izrazili su punu opredijeljenost za njezinim jačanjem i unapređenjem.

Sugovornici su u prijateljskoj atmosferi razmijenili  mišljenja i informacije o političkoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji/kantonu te perspektivama njegovog gospodarskog razvoja. Složili su se kako evropska i NATO perspektiva stabilne  BiH nema alternativu.

Fokus interesovanja ambasador je stavio i na pitanje potencijala za privlačenje investicija iz svoje zemlje, te su ga domaćini upoznali o velikim mogućnostima u oblasti turizma i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora u HNŽ/K.