• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:1 min. čitanja

Pod predsjedanjem zamjenika predsjedavajućeg Tomislava Martinovića danas je održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine  Hercegovačko-neretvanske županije/kantona na kojoj je izvršen izbor izaslanika za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je ovjerilo ukupno 14 kandidacijskih lista od kojih je 8 kandidacijskih lista iz reda hrvatskog naroda, 2 kandidacijske liste iz reda bošnjačkog naroda, 3 kandidacijske liste iz reda sprskog naroda, 1 kandidacijska lista iz reda Ostalih.

Prije početka glasanja, obavljen je žrijeb kako bi se utvrdio redoslijed lista sa imenima kandidata na glasačkim listićima te je obavljeno tajno glasovanje za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Nakon završenog postupka tajnog glasovanja Privremeno povjerenstvo za izbor izaslanika u Dom naroda konstatirala je da je glasalo ukupno 30 poslanika te da su svi glasački listići važeći.

Izvješće o radu povjerenstva će zajedno sa izbornim materijalom biti dostavljeno Središnjem izbornom povjerenstvu BiH radi utvrđivanja mandata izabranih izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ovim je okončana konstituirajuća sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona.