• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Svečanom zakletvom i potpisivanjem uvjerenja o prihvatanju mandata zastupnika novog saziva, na sjednici koja je održana 23.11.2018. godine u Mostaru počelo je konstituisanje Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona (HNŽ/K), dok rukovodstvo Skupštine nije izabrano.

U novom sazivu Skupštine koju čini 30 zastupnika, od kojih čak 14 žena, HDZ BiH i koalicija okupljena oko te stranke imat će 13 zastupnika (Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić).

SDA će imati osam zastupnika (Šerif Špago, Irma Memidžan, Ajdin Teletović, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić), a SDP BiH tri (Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić).

U skupštinskim klupama su i dva zastupnika iz Hrvatskog zajedništva (Marija Bešker i Ivan Odak), dva iz SBB-a (Kenan Memić i Nermin Vrtić), jedan iz DF-a (Selma Drljević) i jedan iz HRS-a (Slaven Raguž).

Nastavak sjednice je zakazan za 03.12.2018.(ponedjeljak) godine.