• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona Šerif Špago i premijer  Hercegovačko-neretvanske županije/kantona Nevenko Herceg  danas su održali sastanak s NJ. E. Matthewom Fieldom, veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.
Predsjedavajući Skupštine Špago i premijer Herceg upoznali su veleposlanika Fielda o aktuelnoj situaciji u HNŽ/K, te aktivnostima Vlade i Skupštine. Istaknuto je kako je epidemiološka situacija izuzetno dobra, te posljednju sedmicu nema niti jednog novooboljelog od Covid-19, a značajno je smanjen broj hospitaliziranih i preminulih.
Razgovaralo se i aktivnostima nadležnih organa u borbi protiv pandemije koronavirusa, te su se sagovornici složili da sada treba dati poseban naglasak na oporavak gospodarstva u Županiji/Kantonu sa težištem na turistički sektor.

Veleposlanik je upoznat o aktivnostima koje provode Vlada i Skupština na  izmjenama Ustava HNŽ/K kojima će se osigurati konstitutivnost Srba u HNK i ravnopravnoj upotreba  jezika i pisama, a u skladu sa Ustavom FBiH.

U razgovoru su razmjenjena i mišljenja oko zakonskog definisanja podrške žrtava nasilja u obitelji, kao i podršci radu Sigurne kuće.
Veleposlanik Field zahvalio se na  prijemu i dobivenim važnim informacijama o aktivnostima Vlade i Skupštine HNŽ/K, te naglasio da će Veleposlanstvo i u buduće podržavati pozitivne procese u Mostaru i HNŽ/K.