• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Na današnjoj četvrtoj redovnoj sjednici, Skupština Hercegovačko-neretvanske županije je razmotrila Informaciju o stanju sigurnosti za razdoblje od siječanja do rujna 2019. godine. Nakon iscrpne rasprave i predloženih zaključaka i mjera, Skupština je zadužila Kolegij da pripremi za narednu sjednicu prijedlog zaključaka.

Osim navedene prezentirane su i sljedeće informacije: Informacija o radu Županijskog tužiteljstva HNŽ za 2018. godinu, Informacija o realizaciji potpisanih ugovora o koncesijama iz oblasti vodoprivrede za 2018. godinu i Ocjena zdravstvenog stanja stanovništva Hercegovačko-neretvanske županije za 2018. godinu.

Većinom glasova usvojeni su Zaključci kojim se:

·         Obavezuje Županijsko tužiteljstvo HNŽ da putem nadležnog ministarstva Skupštini i Vladi HNŽ dostavi prijedlog popune kadrovima i materijalno-tehničkim sredstvima za nesmetan rad Tužiteljstva.   

·         Obavezuje  Vlada HNŽ da u Budžetu HNŽ za 2020. godinu osigura neophodna novčana sredstva za nesmetan rad Županijskog tužiteljstva HNŽ.

Zastupnici su detaljno upoznati o pitanjima koja se odnose na zdravstveno stanje stanovništva HNŽ u 2018. godini. Kroz raspravu predloženo je više mjera u cilju prevencije bolesti i promocije zdravog načina života, te je zadužen Kolegij da i po ovoj Informaciji predloži zaključke Skupštini.

Skupština je usvojila Izvješće o realizaciji Zbirnog plana za 2018. godinu svih nosilaca Programa razvoja malog gospodarstva HNŽ 2016. – 2020. godine i Strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva HNŽ za period 2012. – 2020. godine.