• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Danas je u zgradi Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona održana peta redovita sjednica.

Zastupnici su jednoglasno usvojili predloženi dnevni red. Nakon zastupničkih pitanja razmatran je Nacrt Zakona o socijalnoj skrbi. Razlog za izradu Zakona o socijalnoj skrbi nalazi se u obvezi realiziranja Zaključka Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, broj: 02-01-046/20 od 22.05.2020. godine, kojim su zaduženi Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ/K i Vlada HNŽ/K da izrade novi Zakon o socijalnoj skrbi.

Nakon rasprave usvojen je Zaključak koji se prihvata Nacrt Zakona o socijalnoj skrbi, kao dobra osnova za izradu Prijedloga Zakona.

Primjedbe i prijedlozi na Nacrt Zakona iznijeti na sjednici Skupštine, dostavit će se Vladi HNŽ/K na razmatranje, a zastupnicima se ostavlja rok od 15 dana da u pisanom obliku dostave dodatne primjedbe i prijedloge.

Skupština je dala pozitivno Mišljenje na Nacrt Zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u FBiH.

Na današnjoj sjednici usvojene i sljedeće odluke:  Odluka o usvajanju Izvješća Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNŽ/K iz člankaa 1. Zakona o izvršenju sankcija u HNŽ/K za 2022. godinu i Odluka o usvajanju Informacije o realizovanju potpisanih ugovora o koncesijama iz oblasti vodoprivrede zaključno sa 31.12.2022. godine.