• Kategorija objave:Novosti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

Predsjedavajući Skupštine Džafer Alić primio je u posjet Nj.E. Juliana Reillyja, Veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, zajedno s njegovim suradnicima. Tijekom sastanka, predsjedavajući Alić poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Reillyju i upoznao ga s trenutnim aktivnostima Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona. U fokusu razgovora bila su gospodarska pitanja, s posebnim naglaskom na potencijal turizma i strateške korake potrebne za razvoj turističkog sektora u Županiji/Kantonu. Razmatrane su i mogućnosti poboljšanja suradnje između lokalnih zajednica i drugih razina vlasti, posebno u kontekstu privlačenja međunarodnih investicija i unapređenja turističke ponude.

Razgovarano je o izazovima s kojima se suočavaju područja pogođena poplavama i klizištima, te o potrebnim mjerama za obnovu infrastrukture i pomoć lokalnom stanovništvu. Posebna pozornost posvećena je planovima za prevenciju budućih prirodnih katastrofa kroz poboljšanje infrastrukture i bolju pripremljenost lokalnih zajednica. U svjetlu nedavnih Lokalnih izbora 2024. godine, razmatrani su i izborni rezultati na području općina i gradova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji/kantonu.

Predsjedavajući Alić se na kraju sastanka zahvalio Nj.E. veleposlaniku Reillyju na posjeti i dugogodišnjoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva, istaknuvši značaj njihova doprinosa u rješavanju ključnih pitanja koja se odnose na sigurnost i dobrobit građana Županije/Kantona.